No Market Need je broj 1. razlog zašto startapi propadaju!

Da biste izbjegli situaciju da razvijete nešto što nikome ne treba bitan korak, na samom početku razvoja ideje, je Customer Development. To je proces tokom kojeg provjeravate da li za vašim proizvodom postoji potreba, da li rješavate neki problem, i kome taj problem rješavate. Cilj ovog procesa je da shvatite šta treba da razvijate, za koga i da li to može da bude održiv biznis. I da budemo veoma jasni, ovo je proces koji trebate provesti prije nego što otkucate i jednu liniju koda.

U srijedu, 30. marta sa početkom u 18.00 časova, B Office organizuje prvi u nizu događaja pod nazivom B Talks, a tema događaja je upravo proces testiranja ideje na tržištu.   

Šta je poslovni model, prijedlog vrijednosti, Customer Development, hipoteza, testiranje, samo su neki od pojmova koje ćete imati priliku čuti tokom događaja. Takođe, saznaće te kojim putem trebate ići kada razvijate svoju ideju, korak po korak, i sve to u želji da izbjegnete broj 1. razlog zašto startapi propadaju.

Prvi B Talks događaj će ugostiti našeg dragog Luku Prišunjaka, koji je i ranije sa nama podjelio savjete za validaciju ideje. Luka se bavi validacijom poslovnih ideja i kroz regionale programe radi sa startapima na sprovođenju Customer Development procesa. Takođe, Luka ima iskustvo u radu sa korporacijama u kojima je, primjenjujući startap principe, radio na otvaranju novih tržišta i pronalaženju novih kupaca.

Registracija učesnika je obavezna, a rok za registraciju je 28.03. u 12.00 časova.

Registrovati se možete putem sljedećeg LINKA.

Događaj se organizuje u kafeu Krojačnica, ulica: Milana Karanovića 5, Banja Luka.

Vidimo se!


Autor:

Vladimir Ćorda