Game-Changer.vc koji je od danas dostupan startapima iz Centralne i Istočne Evrope na tržište donosi potpuno novi pristup investiranju u startape. Cjelokupan proces aplikacije će se odvijati online. Startapima je dostupna platforma putem koje je ideju i tim potrebno predstaviti kroz video prezentaciju. Nakon aplikacije nema intervjua niti dodatnih poziva. Ukoliko vaša ideja bude odobrena dobijate investiciju u iznosu od 25.000 američkih dolara, podršku pri otvaranju kompanije i računa u banci kao i pristup nizu servisa koje obezbjeđuju partnerske kompanije. 

Game-Changer.vc targetira tech osnivače koji imaju ideju da razvijaju softverski ili Web3 biznis. Iako su otvoreni za ideje na globalnom nivou fond će se u prvoj fazi fokusirati na timove koje dolaze iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, regije koja, kako naglašavaju, posjeduje veliki broj talentovanih developera.

Game-Changer.vc su pokrenuli iskusni preduzetnici i investitori koji su zajednički podržavali kompanije Revolut, Brex, Personio, Traveloka, Delivery Hero.

Osnivači ističu „Vjerujemo da postoji velika baza veoma talentovanih ljudi koji nemaju pristup finansijskoj podršci za pokretanje biznisa. Sa Game-Changer.vc želimo da podržimo novu generaciju preduzetnika“.

Aplikacije za Game-changer.vc su otvorene kontinuirano, a svi timovi svoje ideje mogu prijavitu putem www.game-changer.vc


Autor:

Vladimir Ćorda