Trenutno živimo u vremenu kada se sve konferencije, edukacije i ostali događaji održavaju isključivo online. Iz tog razloga odlučili smo da vam damo preporuku za sedam, po nama, najboljih YouTube kanala koji se bave temama vezanim za preduzetništvo i startape.

Pa da počnemo redom:

1. GaryVee

Gary Vaynerchuk sa 2.76 miliona pratilaca jedan je od najpopularnijih preduzetnika na Youtube-u.
Gary je veoma rano zakoračio u preduzetničke vode. Kao dijete je prodavao limunadu i bejzbol sličice, a već sa četrnaest godina priključio se porodičnom biznisu Wine Library.
Nakon što je diplomirao povećao je svoj angažman u porodičnoj kompaniji, uveo mnoge novine i veoma brzo podigao vrijednost kompanije sa 3 na 60 miliona dolara.
Trenutno je najpoznatiji kao digitalni marketar i influenser na društvenim mrežama, a vlasnik je kompanija VaynerMedia i VaynerX.

Na svom kanalu svakodnevno objavljuje nove materijale. On je sjajan motivator, ima odlične savjete kako da započnete biznis i kako da izvučete najbolje iz sebe.
Kliknite na link da ga zapratite.

2. Entrepreneur

Entrepreneur je kanal koji donosi najnovije vijesti, stručne savjete i strategije rasta za male biznise. Pored priča i savjeta uspješnih preduzetnika ovaj kanal donosi i serijal Elevator Pitch iz kojeg možete naučiti mnogo o prezentovanju vaše ideje.
Ovo je link za njihov kanal.

3. Neil Patel

Neil Patel je napravio svoj prvi web sajt sa samo 16 godina, platio je druge marketinške kompanije da mu pomognu u razvoju, međutim kako to nije dalo očekivane rezultate uzeo je stvar u svoje ruke. Magazin Forbes ga je proglasio jednim od 10 najboljih marketara, a magazin Entrepreneur je njegovu kompaniju svrstao među 100 najbrilijantnijih kompanija u svijetu. Na njegovom kanalu ćete naučiti sve što treba da znate o digitalnom marketingu.
Ovo je link za njegov kanal.

4. This Week in Startups

Jason Calacanis je preduzetnik, poslovni anđeo, podkaster i pisac. Svoju prvu kompaniju Weblogs je osnovao 2003. godine, uz podršku poslovnog anđela Marc Cuban-a. Samo dvije godine nakon pokretanja Weblogs je generisao dnevni prihod od hiljadu dolara samo na osnovu AdSens-a. Krajem 2015. prodan je kompaniji Time Worner za blizu 30 miliona dolara.

Njegov kanal This Week in Startups donosi zanimljive priče iz tehnoloških kompanija, daje insajderski pogled na to šta se dešava u tehnološkoj industriji i donosi korisne savjete o pokretanju kompanije, poboljšanju poslovanja i motivisanju tima. Jasona možete zapratiti klikom na link.

5. Strategyzer

Strategyzer je kompanija koja stoji iza mnogih alata bez kojih je danas nezamisliv razvoj poslovne ideje. Njihov cilj je pružiti koristan i praktičan alat svima koji počinju razvoj biznisa. Najpoznatiji alati iz njihove radionice su The Business Model Canvas, Value Proposition Canvas, Business Portfolio Map, a do sada ih je koristilo više od 5 miliona ljudi.

Na svom YouTube kanalu nude savjete kako bolje da razumijete vaše kupce, kako da dizajnirate bolje prijedloge vrijednosti, kako da pronađete pravi poslovni model i još mnogo toga vezno za razvoj biznisa. Kanal možete pronaći na ovon linku.

6. Noah Kagan

Na svom YouTube kanalu na veoma zanimljiv i šaljiv način donosi korisne praktične savjete i intervjue vezane za preduzetništvo. Njegovi postovi su uglavnom kratke forme, edukativni i zabavni za gledanje. 
Noah je osnivač platforme AppSumo, koja nudi brojne korisne alate za rast biznisa. Ovo je link za njegov sadržaj. 

7. Slush

Slush je globalni studentski pokret koji ima misiju da pomogne osnivačima startapa koji žele da mjenjaju svijet. Osnovan je 2008 i od jednog događaja u Helsinkiju prerastao je u niz događaja širom svijeta. Prošle godine njihov najveći događaj, okupio je više od 25000 učesnika, uključujući oko 4000 startapa i 2000 investitora.

Na svom YouTube kanalu donose zanimljive priče raznih preduzetnika, mentora i investitora, vezane za razvoj i unapređenje preduzetništva. Njihov sadržaj ćete naći kada kliknete na link.

Bez obzira da li ste preduzetnik u nastajanju, vlasnik uspješnog biznisa ili lider neke kompanije, edukacija i razmjena znanja i iskustava su uvijek poželjni i dobrodošli.

Ovo je naših TOP 7 kanala.
Imate li vi neke preporuke?

 

Autor:

Božana Ćorda